• Телефон
  • +359 878 330 276
 
  • Имейл
  • alarmibg(@)abv.bg
 
  • Адрес
  • гр.София, ул.3021-ва
Понеделник, 06 Март 2017 10:57

Ремонт на автоклиматици - какво трябва да знаем?

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Всички знаят, че за да живее дълго един автомобил трябва да се полагат постоянни грижи за него. Но има една част, която често се пропуска и това е автомобилната климатична инсталация. Истината е, че тя се нуждае от редовно обслужване, за да работи добре. Когато не се полагат нужните грижи се стига и до ремонт на автоклиматици.

За да се избегне ремонт на автоклиматика, е задължително той да бъде обслужван всяка година. Редовната проверка позволява нередностите да бъдат открити навреме, още преди те да са предизвикали сериозни проблеми.

Много специалисти препоръчват редовни прегледи и ремонт на автоклиматици, защото те удължават ефективността и техният живот. Често небрежното отношение към автомобила води до много сериозни последствия, които от своя страна водят до големи разходи.

Грижата за климатика включва редовно почистване и измиване на кондензатора. За да може кондензаторът да охлажда добре, той трябва да бъде добре почистен. Това осигурява по-качествена работа.

Макар да сме полагали всякакви грижи за автоклиматика, често все пак се стига до ремонт. В такива случай трябва да имаме предвид много неща, като какво точно представлява ремонтът и как да познаем, че автоклиматикът се нуждае от ремонт. Процедурата по него не е сложна, но е необходимо да бъде извършена от специалист.

Преди да се престъпи към ремонт на автоклиматици, е нужно почистване на кондензатора. Той играе много важна роля и затова е необходимо да се следи за неговата изправност. Нещо повече, редовните прегледи и почистване на кондензатора може да предотврати излишни разходи.

Много често се случва да не се забележат навреме неизправностите по климатика. Затова е важно да се разпознават знаците, по които можем да разберем, че има проблем. Например, при влошено охлаждане е нужна намеса на специалисти.

Обикновено при преглед и ремонт на автоклиматицифирмите обръщат по-специално внимание на кондензатора. Ако той не е почистван скоро, това може да се отрази на неговата ефективна работа. За да го почистят, специалистите използват препарати и спрейове, които отстраняват вредните бактерии.

Друг лесно забележим проблем при услугата ремонт на автоклиматицие износването на лагера на компресора. Този проблем се забелязва, когато се появи странен шум при работата му. Когато лагерът се износи, е нужно веднага да бъде сменен, за да не създаде допълнителни проблеми.

Много често един ремонт на автоклиматицисе налага заради проблеми с компресора на устройството за охлаждане. Това е сложна операция, изисква професионална техника и е добре да се извърши от специалисти.

Услугата ремонт на автоклиматициможе да включва и операции като уплътнение на климатични тръби и смяна на маркучи. Когато тези компоненти се захабят, това може да доведе до сериозни повреди.

Не на последно място ремонт на автоклиматицие нужно за отстраняване на течове на фреон и зареждане с такъв. Тази операция трябва да се извърши след предварително почистване на автоклиматика.

Макар някои от операциите при ремонт на автоклиматицида не са толкова сложни е нужно да се обърнете към специалисти. Има много фирми, които могат да ви предложат тези услуги, но се уверете, че те имат необходимата апаратура за тази дейност.Източник: http://rozovadolina.net/1-remont-na-avtoklimatici-kakvo-triabva-da-znaem

Read 2733 times Last modified on Вторник, 30 Октомври 2018 19:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Автоклиматици

Зареждане, ремонт и обслужване на автоклиматици. Обслужване и тестване за херметичност на автоклиматик, смяна на масло и вакумиране.

Цялостно зареждане на автоклиматик с последно поколение фреон R134A.

© 2018 - 2019 ШАМУЕЙ 2012 ЕООД. Всички права запазени! Този сайт е създаден от Website Studio.